Bergen Matfest

Bergen har som kjent mange festivaler i løpet av året og en av disse er Bergen matfest, som arrangeres 4.–6. september i år. Dette sies å være den største lokalmatfestivalen som arrangeres i Norge med over 100 utstillere. Her presenteres lokalmat fra vest i nesten alle kategorier – kjøtt, sjømat, frukt og grønt, honning, bakverk, ost og melk.

Noen serveringssteder er også representert. I tillegg til all maten er det også andre aktiviteter som matauksjon, gjeterhunder i arbeid, matskole, dyreutstilling og paragliding, bare for å nevne noen. Delfinale i «Det norske måltid» vil også arrangeres her. Bergen Matfest er i det store og hele et arrangement hvor det passer å ta med hele familien på hyggelige festivaldager.

Bergen Ølfestival er også et arrangement som går av stabelen i forbindelse med Bergen matfest. Her vil hele 35 bryggerier presentere sine eksklusive dråper. Den store interessen rundt ølfestivalen har gjort at arrangementet har blitt flyttet til Bergenhus Festning – med Koengen og Bergen Matfest vegg i vegg.

Også i år er det hjemme-bryggerkonkurranse, og årets tema er øl som passer til mat. Med Bergens vakre natur og arkitektur som kulisser og et bredt utvalg førsteklasses øl fra både norske og utenlandske bryggerier, er det sannelig ikke rart at Bergen Ølfestival har blitt såpass populær.