Bergenfest – fire dager med store musikkopplevelser

Bergenfest er en annen festival som arrangeres i vestlandshovedstaden. Dette er en firedagers festival som lover publikum store musikkopplevelser i hjertet av Bergen – nærmere bestemt Bergenhus Festning.

Neste års festival går av stabelen 15.–18. juni, og er du en av dem som liker å planlegge i god tid er det allerede nå mulig å få kjøpt festivalpass til Bergenfest. Dessuten er prisen litt hyggeligere nå enn når det nærmer seg festivalstart. Arrangementet trekker om lag 40 000 publikummere og presenterer ca. 50 artister fra inn og utland hvert år. 2015 var dessuten det største UNG-arrangementet i festivalens historie. Da ble det avviklet et eget arrangement for de helt unge, med konsert for 1000 barnehagebarn og 5000 7. klassinger og elever fra videregående skole. Alle fikk oppleve Bergenfest gjennom prosjektet Bergenfest UNG.

Bergenfest arrangeres på historisk grunn – Bergenhus Festning. Området er et av Norges eldste og best bevarte festningsområder med historie helt tilbake til middelalderen. Mest kjent er kanskje Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet og Håkonshallen med sin 750 år lange historie. Det er plass til 6700 tilskuere på festivalområdet og det spilles fra tre scener: Plenen som er hovedscenen, Bastionen, som også er en utendørsscene, og Magic Mirrors, som er en innendørsscene.