Blues i Vintermørket – lengst øst i Norge

Synes du Svalbard blir litt langt å reise for å dra på festival er kanskje en annen bluesfestival å foretrekke. Lengst øst i vårt langstrakte land arrangeres nemlig «Blues i vintermørket», og det er Vardø som er vertskap for denne festivalen.

Blues i Vintermørket strekker seg over fire dager midten av november. Også denne festivalen markerer inngangen til mørketiden nordpå. Festivalen ble arrangert første gang i 1997, og det var utestedene i byen som tok initiativet. Festivalen byr på et lite knippe norske og utenlandske bluesartister i løpet av de fire dagene den pågår. Det har også vært holdt konserter spesielt for de minste blues-entusiastene, og arrangementet har i tidligere år hatt egen festivalkunstner som har hatt utstilling i forbindelse med festlighetene.

Årets festivalprogram er fortsatt ikke helt klart, og vi må igjen henvise til festivalens hjemmeside http://www.bluesivintermorket.no. Det blir spennende å følge med på hvilke artister som tar turen nordover for å spille blues i blåtimen. Tidspunkt for festivalen er i alle fall klart: Blues i Vintermørket finner sted mellom 11. og 15. november i år. Enten du skulle slumpe til å være i nærheten, eller bare kunne tenke deg å besøke byen ytterst i havgapet, bør du bestille billetter snarest!