Dark Season Blues

Dark Season Blues må vel være den mest eksotiske norske Blues-festivalen. Denne arrangeres nemlig på Svalbard og markerer inngangen til mørketiden, som varer i fire måneder. Det er Longyearbyen Bluesklubb som står bak arrangementene, og festivalen blir avholdt hvert år i slutten av oktober – i år 22.–25.

Den første festivalen ble arrangert i 2003, og var den gang en liten og intim festival. Fjorårets festival hadde derimot over 30 konserter med 16 forskjellige bluesband fra inn og utland. Hovedarrangementet er en 6 timers konsert med nonstop bluesmusikk i to etasjer på Huset i Longyearbyen. I tillegg blir både skolen, kirken og barnehagen besøkt av artistene.

I forbindelse med årets festival er det satt opp ekstra fly fra fastlandet til Svalbard for å få alle de ivrige festivalgjestene på plass. Det finnes også en rekke overnattingssteder i Longyearbyen, og du finner anbefalte steder på festivalens hjemmesider. For ordens skyld – dette er en festival du må planlegge å reise til litt på forhånd, både med hensyn til fly og overnatting. Er du derimot så heldig at du bor på øyriket, skulle ikke fly og overnatting by på noen ekstra utfordringer!

Årets artistgalleri slippes utover høsten sammen med et fullstendig program.