Den perfekte festivalopplevelsen

Norge har blitt et skikkelig festivalland, og spesielt i sommermånedene har du en rekke spennende festivaler å velge mellom. Her snakker vi Træna, Slottsfjell, Vinjerock og Øya; alle med sine særegenheter. Men hva skal egentlig til for å få den beste festivalopplevelsen?

De riktige forberedelsene

Selv om mange av de populære festivalene foregår på sommerstid så betyr ikke det at du kan regne med oppholdsvær og høye temperaturer festivalen igjennom. Det er derfor viktig at du forbereder deg på både regn og vind, og ikke minst at det kan bli kjølig på nattestid. Det lønner seg å sørge for at teltet tåler en del vann, og ikke minst at det står stødig dersom det begynner å blåse. Når det kommer til bekledning er det lurt å pakke varme sokker, støvler og gjerne noe superundertøy i tillegg til de søteste festivalantrekkene. Og for all del – glem ikke å drikke mye vann innimellom all festingen. Mange opplever å bli syke på festival, og det kan virkelig ødelegge hele opplevelsen.

Legg en plan for festivaldagene

Mange av disse festivalene kjører på med artister over mange timer over flere dager, og da kan det lønne seg å på forhånd ha sett seg ut hva du ønsker å være med på. Det er nærmest umulig å få med seg alt, men spiller du kortene sine riktig kan du i det minste få med deg det du er mest interessert i. Her lønner det seg også å legge inn tid til pauser.

Festing og musikk er morsomt, men skal du holde ut i flere dager så må du ta det rolig innimellom. Ta med deg en bok, spill litt på nettet eller ta med strikketøyet så du har noe å fylle tiden med når du ikke står i folkemengden.