Festivaler for barn og unge

Det arrangeres mange festivaler spesielt for barn, og disse festivalene finnes over hele landet. Noen barnefestivaler blir arrangert i forbindelse med ulike voksenfestivaler, mens andre barnefestivaler er enkeltstående arrangementer. En nyskapning på dette området, er Juba Juba barnefestival i Trondheim.

BOO (Barnas Oslo Open) er en festival for alle fra 0 til 18 år. Barna kan prøve seg på kunst, og lage egne arbeider. Det er gratis å delta på workshop under festivalen, og barna kan ta med seg det de lager. Miniøya er også en populær barnefestival i Oslo. Her spilles det musikk som barn liker. Man kan også oppleve teater og dans eller besøke fortellertelt. Kunst og andre aktiviteter er også en del av festivalen.

Den sjøsamiske festivalen Riddu Riđđu har også sin egen barnefestival med ulike aktiviteter. Hver dag er det en egen familiekonsert som er spesielt rettet mot barn, men alle er velkomne. Det finnes også mange lokale barnefestivaler, gjerne i forbindelse med større arrangementer. Også ulike organisasjoner lager barnefestivaler, blant annet KFUK/KFUM.

I tillegg til musikkfestivaler og kulturelle festivaler, blir det arrangert egne barnefilmfestivaler. Den største av dem arrangeres i Kristiansand. Der kan barna få med seg herlige filmer, og det deles også ut priser til de beste filmene. Mange matfestivaler tilbyr også noe for unge besøkende. Blant annet har Bergen Matfestival lagt vekt på barn, og i 2015 vil de arrangere en egen barnefestival der det tilbys mat ved Barnas restaurant. Dette er bare noen av mange barnefestivaler som blir arrangert i Norge.