Hvorfor dra på festival

Selv om musikk er praktisk og bra også i digitalt format, er musikk alltid best live. Lydkvaliteten er kanskje ikke like god, men det handler om så mye mer – stemningen, fellesskapet man føler sammen med andre fans, og ikke minst handler det om nærheten til artistene. Det er herlig å være på konsert og vite at artistene faktisk har tatt seg tid til å komme til nettopp den scenen der man befinner seg. Kanskje får man også sjansen til å hilse på artistene og få en autograf.

Musikkfestivaler handler først og fremst om musikk, men andre opplevelser er også viktige. Man kan møte mange nye venner på festival, og man kan både få med seg konserter med favorittmusikerne sine, og samtidig få muligheten til å oppdage nye og relativt ukjente artister. Det blir som regel en helt spesiell stemning når man er på festival.

En festivaltur kan også være et fint alternativ til andre former for utenlandsferie. På musikkfestivaler kan man møte folk fra mange land, og lære mer om verden på den måten. Dersom man vil dra på ferie sammen med venner, er en festivaltur den perfekte løsningen. Et besøk på en festival skaper mange gode minner man kan leve på.