Motörhead

Motörhead er et stort engelsk rockeband formet i 1975. Dette bandet stod bak en stor bølge av ny britisk rockemusikk og hadde stor innflytelse over musikktrendene utover 70- og 80-tallet. Motörhead har i løpet av sin karriere gitt ut 22 studioalbum, 10 live CD-er, 12 kompilasjonsalbum og 5 EP-er. Mange av albumene og singlene har toppet samtlige hit-lister og er kjent verden over. Du har helt sikkert hørt samtlige hits fra kjente album som Overkill, Bomber og Ace of Spades. Etter at bandet ga seg i 2015 hadde de vært aktive i 40 år og skapt en karriere mange nye rockeband streber etter å oppnå for seg selv. Motörhead har virkelig gått inn i historien som et av de store rockebandene.

Medlemmer

Motörhead gikk gjennom mange medlemmer i løpet av sin lange karriere. På listen dukker det opp mange kjente navn innenfor rockemusikk. Medlemmene inkluderer Ian «Lemmy» Kilmister, Larry Wallis, Lucas Fox, Phil «Philthy Animal» Taylor, «Fast» Eddie Clarke, Brian «Robbo» Robertson, Phil «Wizzö» Campbell, Michael «Würzel» Burston, Pete Gill og Mikkey Dee.

Innflytelse på popkultur

Som et stort rockeband har Motörhead hatt stor innflytelse på populærkultur i løpet av sin lange karriere. De har inspirert nye band, skapt trender innenfor rockemusikk og skapt en merkevare ut av navnet sitt. Det er derfor vi kan finne så mange ulike produkter med Motörhead sitt navn. Enten det er t-skjorter, spilleautomater eller ny musikk, bærer alltid produktet temaet med stil.

Store prestasjoner

Motörhead har vunnet en Grammy for «Best Metal Performance» i 2005, og har også vunnet samtlige priser og utmerkelser fra ulike rockeorganisasjoner. Listen inkluderer hele 16 store nominasjoner, og Motorhead gikk hjem med hele 10 seire. Vi kan ikke forvente mindre fra et av historiens største rockeband.