Populære festivalband

Det er først og fremst store og kjente band som trekker festivalpublikum. Norske band er populære, og store navn som Bigbang, deLillos og DumDum Boys har opptrådt på mange festivaler gjennom årene.

Bigbang startet opp som band i 1992, men det har vært mange utskiftinger av medlemmer gjennom årene. Bandet har gitt ut 8 album, i tillegg til en DVD og et samlealbum. Bigbang har også opplevd en viss suksess i utlandet, og synger mest på engelsk.

deLillos er kjent for å synge på norsk. Bandet ble startet allerede i 1984, og de står bak mange kjente sanger. deLillos regnes blant de viktigste norske bandene de senere tiårene. Den karakteristiske stemmen til sangeren Lars Lillo-Stenberg er et av bandets kjennetegn, og mange av tekstene er litt naivistiske. Bandet har vært nominert til mange Spellemannpriser, og har vunnet to av nominasjonene. deLillos har laget mange album, og flere av albumene har kommet høyt opp på de norske salgslistene. De har også gitt ut samleplater, konsertalbum og singler.

DumDum Boys er fra Trondheim, og har gjort seg veldig bemerket i norsk rock. De synger på norsk, og har fått mye skryt for tekstene sine. Bandet har også vunnet mange priser, blant annet Spellemannpriser.