The Puck Fair

The Puck Fair er navnet på en av Irlands eldste festivaler. i følge festivalens hjemmeside har den faktisk blitt arrangert i intet mindre enn 400 år! The Puck Fair blir arrangert årlig i den irske byen Killorglin, og årets festival fant sted mellom 10. og 12. august.

I forkant av festivalen blir det fanget en vill geit som blir tatt ned fra fjellet og ført til byen. Denne geita blir kronet til «King Puck». Det ærefulle oppdraget blir utført av «The Queen of Puck» som tradisjonelt er en ung jente fra en av grunnskolene i området. Kroningen er startskuddet for festivalen som starter med en parade hvor «King Puck», altså geita, blir ført igjennom gatene.

Geita (kongen) blir på torget de tre dagene festivalen pågår og deretter blir den sluppet opp på fjellet igjen. Festivalen byr på underholdning for hele familien, og her arrangeres konserter både på dag og kveldstid. Tradisjonell irsk musikk og dans hører selvfølgelig også med i en tradisjonell irsk festival, og for de som er ekstra glad i irsk musikk – her får du musikken servert fra dem som kan det aller best. Kanskje dette er festivalen du bare må få med deg neste år?